Tietosuojaseloste

Keitä olemme

Vadelma Pii on Raspberry Pi -tietokoneiden ja niiden tarvikkeiden jälleenmyyjä. Verkkosivustomme osoite on: https://shop.vadelmapii.com .

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Sivuilla kerätään kaupantekoon, toimituksiin, maksuliikenteeseen, asiakaspalautuksiin ja takuuasioiden hoitoon tarvittavat henkilötiedot. Maksuliikennettä hoitavat Checkout ja PayPal, jotka huolehtivat itse tarvitsemiensa tietojen säilytyksestä ja keräämisestä. Kuljetuspalveluiden välittäjänä toimii ShipIt.

Käyttäjätili

Voit tehdä ostostesi yhteydessä sivuillemme käyttäjätilin, mutta se ei ole pakollista. Käyttäjätiliä varten tarvitaan nimi tai nimimerkki, sähköpostiosoite ja salasana. Käyttäjätili poistetaan pyynnöstä tai kun se on ollut käyttämättä 12 kuukautta.

Kommentit

Joissakin tapauksissa artikkelia tai tuotetta voi olla mahdollista kommentoida, kuten tuotearvion jättämisen yhteydessä.

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Yhteydenottolomakkeet

Jos jätät yhteydenottolomakkeella viestin, keräämme samat tiedot kuin kommenttilomakkeella. Lisäksi pyydämme asiaan palaamista varten sähköpostiosoitteesi.

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Sivustolla käytetään Googlen analytiikkaa tilastotiedon keräämiseen ja sivuston parantamiseen. Analytiikkatiedot lähtevät ulos muodossa, joka ei ole yksilöitävissä henkilöön.

Facebook Pixel kerää Facebookin käyttöehtojen mukaisesti tietoa kävijöiden käyttäytymisestä sivuilla. Pixel kerää seuraavia tietoja:

  • HTTP-otsikkotiedot, joihin sisältyvät mm. IP-osoite, selaimen tunnistetiedot sekä käytössä olevan ja edeltävän sivun tiedot.
  • Facebook-pikselin oma tunniste ja Facebookin käyttämä kirjautumiseväste.
  • Sivuilla klikattujen komponenttien (painikkeet, linkit) tunnisteet.

Kenelle jaamme tietosi

Henkilötietoja välitetään seuraaville tahoille:

  • Maksunvälittäjät (Checkout, PayPal) maksutapahtuman läpiviemiseksi
  • Logistiikkayhtiöt (ShipIt, valitsemasi kuljetusyhtiö) toimituksen toteuttamiseksi
  • Facebook-pikseli kerää tilastotietoa mainonnan tehokkuudesta

Lisäksi anonymisoitua tietoa välitetään Googlelle analytiikkaa varten. YouTube-, Instagram- ja Facebook-palveluista upotetut komponentit saattavat asettaa omien käyttöehtojensa mukaisia evästeitä.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja. Jos käyttäjäprofiilia ei käytetä 12 kuukauteen, se poistetaan automaattisesti. Tilauksiin liittyvät tiedot kuitenkin säilytetään takuu- ja virhevastuuasioiden varalta.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Tietosuojasta vastaava taho

risuaita.fi
Koskikatu 17
80100 Joensuu

info+gdpr@risuaita.fi

Lisätiedot

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Sivusto on toteutettu ajanmukaisella tekniikalla turvalliselle alustalle, jota valvotaan ja josta otetaan säännöllisesti varmuuskopioita. Kaikki palveluun otettavat yhteydet ovat salattuja. Tietoturvan tasosta huolehditaan alan parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Turvapäivitykset asennetaan säännöllisesti.

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Jos murto kuitenkin sattuisi, siitä ilmoitetaan välittömästi sekä tietosuojasta vastaavalle viranomaiselle että niille henkilöille, joiden tieto on mahdollisesti vaarantunut. Samaan aikaan ryhdytään tarvittaviin toimenpiteisiin järjestelmän turvaamiseksi.

Toimialaan liittyvä lainsäädäntö

Tietosuojalaki.