Julkaistu

Ohje: Katso Netflixiä Raspberry Pi:llä

Ohje: Katso Netflixiä Raspberry Pi:llä

Netflixin katselu Raspberry Pi:llä on ehkä meiltä eniten kysytty asia. Ennen Netflixin katselu ei onnistunut ollenkaan Raspberry Pi:llä, koska sille ei ollut yhteensopivaa ohjelmistoa saatavilla. Tilanne on onneksi nyt muuttunut.

Kusti8 Raspberrypi.org-foorumeilla on julkaissut Widevine-tuen sisältävän Chromium-version Raspberry Pi:llä. Widevine on suojausratkaisu (DRM) Chromiumissa, joka mahdollistaa videoiden suoratoiston. Mm. Netflix käyttää ja vaatii sen toimiakseen. Kusti8 on siis kääntänyt valmiin paketin Chromium-selaimesta joka sisältää tuon Widevine-tuen ja joka toimii Raspberry Pi-laitteilla.

Lähdekoodi löytyy Kusti8:n Github-sivulta. Mutta jos haluat vain asentaa tuen, suorita seuraavat komennot Raspberry Pi:ssä:

wget https://github.com/kusti8/chromium-build/releases/download/netflix-1.0.0/chromium-browser_56.0.2924.84-0ubuntu0.14.04.1.1011.deb
sudo dpkg -i chromium-browser_56.0.2924.84-0ubuntu0.14.04.1.1011.deb

Tämän jälkeen käynnistä Chromium-selain ja nauti Netflixin sisällöstä!