Julkaistu

Retro-konsolien emulointi RetroPie-paketilla

Retro-konsolien emulointi RetroPie-paketilla

Vanhojen konsolien emulointi Raspberry Pi:llä on erittäin suosittua. Laite kykenee emuloimaan useita vanhoja konsoleita, kuten NES, Megadrive ja Game Boy. Myös hiukan uudempia konsoleita kuten ensimmäistä Playstationia ja Nintendo 64:a pystyy emuloimaan, mutta näiden kehitys on vielä kesken.

Eri emulaattorien asennus ja käyttöönottaminen on suhteellisen hankalaa, joten sitä varten on kehitelty oma RetroPie-paketti Raspberry Pi:lle. Se sisältää valmiit skriptit eri konsolien emulaattoreita varten.

Playstation 3- sekä Xbox 360-ohjaimet toimivat vain asentamalla tarvittavat ajurit Raspberry Pi:hin. NES- ja SNES-ohjaimet saa myös toimimaan, mutta siihen vaaditaan adapteri joka liitetään laitteen GPIO-liitäntään ja asennusprosessi on myös työläämpi.

Super Nintendo Pi-blogissa on erittäin hyvät ohjeet RetroPien asentamiseen.